Trainwreck

Amy Schumer. Een comédienne die de laatste jaren naam en faam verwierf tot ze dit jaar definitief doorbrak. In interviews kan ik haar humor best hebben. Iemand die het, net zoals Lena Dunham, niet zo begrepen heeft op vrouwelijke perfectie en zichzelf maar al te graag een slecht figuur durft aanmeten. Haar humor is niet al te spontaan en het is duidelijk dat ze haar grappen doordrijft om enige controverse te creëren – niet moeilijk in een preuts Amerika. Het is echter niet tot aan het storende toe. Aan Schumer de taak of ze dit ook kan aanhouden in een film. Antwoord? Not so much. Om een komedie te laten werken, moet je als acteur een brok talent hebben, het is immers een genre dat je aangeboren moet zijn. Schumer mispakt zich daarin.

Article%20Lead%20-%20wide998161059gia6usimage_related_articleLeadwide_729x410_gia203_png1436600028944_jpg-620x349

In een film die maar liefst twee uur duurt, is het belangrijk dat je die volle speelduur zinvol benut. TRAINWRECK faalt in dat element. Het flauwe relaas, uitgesponnen tot een flinterdun soapverhaaltje, barst van tenenkrommende grappen uitgekraamd door acteurs die denken op een goudmijn te zitten. Echter zijn scènes als kinderlijke conversaties op het toilet of tijdens seks te gebrand op het tonen van lef, waardoor het een bezwarend element wordt. Ook de talloze conversaties over seks (now we’re at it) worden door de strot van de kijker geduwd. Alsof Schumer geen ander onderwerp aankan. Tuurlijk, we kijken naar een romcom, maar laat dit geen excuus zijn. Liefde en seks zijn niet de enige onderwerpen die een dergelijk genre omlijnen. Dan maar Amy negeren? Jammer voor ons, ze maakt de hoofdrol uit. Tel hierbij de niet zo snuggere (zelfs zoutloze) vrienden van de hoofdrolspelers op en je zit vast voor een lange rit.

Voor iemand die haar brood verdient met oneliners is het een teleurstelling te zien dat Schumer in een film geen leuke moppen kan tappen. Het tragische is dan ook dat haar belabberde acteren zo theatraal overkomt. Met deze film bewijst de comédienne tevens niet enkel slecht te presteren op acteervlak, ook haar schrijfkunsten zijn niet op een achtenswaardig niveau. Een John Cena bijvoorbeeld wordt al snel afgevoerd om vervolgens niet meer terug te keren. Alsof Schumer zich geen raad wist met zijn verhaallijn. De logica erachter ontgaat me volledig. En wat is dat met elk wandelend schepsel die om een of andere domme reden boos is op een ander? Neem alvast niet dergelijke spanningsboog wanneer je een scenario neerpent. Er wordt niets mee verricht, buiten het feit dat het de vermoeidheid van de kijker doet toenemen.

2444_d054_00633rv2_crop.jpg_cmyk1

Het resultaat is een slordige romcom, gedrenkt in clichés en de menig ondankbare rollen voor de nevenpersonages doet het al helemaal uit zijn voegen barsten. Schumer is een love it or hate it-verhaal en na deze bagger mag ik mezelf tot de tweede groep rekenen. Mijn appreciatie naar haar toe kent alleszins een deuk. Ik hoopte een frisse komedie te aanschouwen met Schumer op overdrive, maar helaas: de filmtitel is van toepassing op het resultaat zelf. Ik bleef achter met het gevoel dat ik naar Schumers leven keek. En met spijt twee uur van mijn leven te hebben vergooid. Vooral dat.

Amy Schumer. Een comédienne die de laatste jaren naam en faam verwierf tot ze dit jaar definitief doorbrak. In interviews kan ik haar humor best hebben. Iemand die het, net zoals Lena Dunham, niet zo begrepen heeft op vrouwelijke perfectie en zichzelf maar al te graag een slecht figuur durft aanmeten. Haar humor is niet al te spontaan en het is duidelijk dat ze haar grappen doordrijft om enige controverse te creëren – niet moeilijk in een preuts Amerika. Het is echter niet tot aan het storende toe. Aan Schumer de taak of ze dit ook kan aanhouden in een…

Review Overview

Script - 1.5
Sfeer - 1
Acteerprestaties - 2
Humoristisch - 1.5

1.5

Beoordeling: Sinds jongs af aan, is het in Amy's hoofd gestampt door haar vader dat monogamie niet realistisch is. 23 jaar later schrijft Amy voor een tijdschrift en geniet ze van een onbevangen leven, vrij van verstikkende, saaie en romantische betrokkenheid. In werkelijkheid zit ze in een sleur. Wanneer ze begint aan een nieuw artikel begint ze iets te voelen voor het onderwerp, de charmante en succesvolle sportarts Aaron Conners.

Laat hieronder een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*